Komentara: 8
Pregleda: 5881

Obaveštenje Štaba za žetvu strnih žita

23.05.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Iz Štaba za žetvu strnih žita i jesenju berbu ratarskih useva obaveštavaju građane da je zabranjeno spaljivanje strnjike, te najavljuju da će tokom žetve biti pojačana kontrola od strane pripadnika MUP-a. Takođe, Štab je utvrdio raspored pregleda mehanizacije i doneo Odluku o cenama tehničkog pregleda protivpožarne ispravnosti mašina.
Obaveštenje Štaba za žetvu strnih žita

Zabranjeno je spaljivanje strnjike i drugih biljnih ostataka kao i smeća na otvorenom. Lice koje izazove požar u obavezi je da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, odlučio je Štab za žetvu strnih žita i jesenju berbu ratarskih useva.

Tokom žetvenih radova, pripadnici MUP-a i Poljočuvarske službe vršiće pojačanu kontrolu, a iz Štaba apeluju na građane da se pridržavaju mera zabrane spaljivanja.

Obaveštenje Štaba za žetvu strnih žitaUtvrđen je raspored pregleda radnih mašina koje učetvuju u žetvi i doneta je Odluka o cenama tehničkog pregleda protivpožarne ispravnosti mašina. Cena za pregled kombajna do 4,5m širine hedera iznosi 2 hiljade dinara, a preko 4,5m širine hedera 3 hiljade dinara. Cena za pregled traktora do 90 KS iznosi 1.500 dinara, a preko 90 KS 2 hiljade dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 8
Pregleda: 5881
Povezane teme

žetva

poljoprivrednici

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.